HTML

Kávés

Robusta vagy arabica, darálás, tömörítés. És még az is, amit egy kávé mellett beszélünk meg. Akár koffein mentesen is.

Közelség

Ez egy coffeeheaven közeli blog.

coffeeheaven a közelben:
Ferenciek tere
A távolban: Deák tér - Fashion Street sarka és Teréz krt. 34.

Akiket követünk

Táviratilag

Nincs megjeleníthető elem

Omar dervis fura bogyói

2008.06.08. 12:01 zszab

Honnan ered a kávé? A legendák majd elárulják..

Az egyik legismertebb történet az ugrándozó kecskék meséje. Egy etióp pásztor arra panaszkodott imámjának, hogy kecskéi hetente több éjszakát ugrándozással és táncolással töltenek ahelyett, hogy pihennének és őt is hagynák aludni. A bölcs imám egy kis gondolkodás után rájött a megoldásra, a kecskék biztosan ehettek valamit, amitől ilyen furcsán viselkednek. Meg is találták a piros bogyókat, amelyet megfőztek és örömmel vették tudomásul, hogy a főzet rájuk is hasonló hatással van. Az imám a gyakorlatba sem restellte átültetni új szerzeményét, annyi biztos, hogy az éjszakai imádságok már nem álmos szerzetesek között zajlottak...

Egy másik legenda Omar dervisről szól, aki a nép körében közkedvelt ember volt, mivel imáival meg tudta gyógyítani a betegeket. Egy napon elűzték Mokkából, a szülővárosából és egy barlangban volt kénytelen meghúzni magát. Az éhhalál küszöbén talált rá egy bokorra, amelynek fura bogyói voltak, de nem gondolkozott sokat, leszedte és megette azokat. A bogyókat a barlangban már megpörkölve és főzve fogyasztotta. A főzet hamar visszaadta életerejét és hamarosan megjelentek barlangjában a gyógyulásra szoruló betegek, akiket szintén megkínált az italból. Az ital persze mindenkit meggyógyított és Omar nagy dicsőségben térhetett vissza szülővárosába.

Hogy igazak-e ezek a történetek, döntse el mindenki maga, az azonban biztos, hogy mesék és legendák csak fontos dolgokról születnek..

Szólj hozzá! · 2 trackback

A bejegyzés trackback címe:

https://kaves.blog.hu/api/trackback/id/tr71509429

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: ccnp boot camp uk 2019.06.05. 11:31:29

Vas István: Mikor a rózsák nyílni kezdtek - Béke-sziget

Trackback: ccnp training london 2019.03.08. 04:18:36

Can i remove cinavia from video - Cinavia removal tool

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása