HTML

Kávés

Robusta vagy arabica, darálás, tömörítés. És még az is, amit egy kávé mellett beszélünk meg. Akár koffein mentesen is.

Közelség

Ez egy coffeeheaven közeli blog.

coffeeheaven a közelben:
Ferenciek tere
A távolban: Deák tér - Fashion Street sarka és Teréz krt. 34.

Akiket követünk

Táviratilag

Nincs megjeleníthető elem

Kávébemutató után...

2008.07.10. 21:00 DBence

Úgy mentünk oda, hogy kávét főzni tudunk, olyan nagy meglepetés nem érheti az embert. A kotyogós amúgy sem egyszerű szerkezet, alsó-felső szűrő, víz és ha valami nem jó sorrendben van, neadjisten kimarad, akkor az kellemetlen.

Meglepetés volt: ajándék, többek között 2000 Ft egy vadonatúj coffeeheaven törzskártyán, minden résztvevő nevére kiállítva. És papírzacskó tele meglepetéssel.

Ennyi lett volna?


 

 

Nem. Az volt a jó, hogy nem erről szólt az este.

Hanem: aki eljött, a pult mögé láthatott. És nem csak leshetett, hanem láthatta, hogy mi kell ahhoz, hogy a kávé jó legyen. Mindenekelőtt türelem: 20-25 másodperc legalább kell egy presszókávénak, hogy jó legyen.

És egyszerre csak kettő készülhet el... A tejeskávéhoz vagy capuccinohoz a tejhab elkészítése szintén 1-2 perc - így azoknak, akik a bemutató alatt jöttek a coffeeheavenbe, kicsit várniuk kellett. Közben olyan baristát láthattak, aki a baristák világbajnokságán (igen, ilyen van!) előkelő helyezést ért el. Nem szeretjük misztifikálni a dolgokat, de valahogy a portafilter karja és az egész kávégép valahogy másképp működik az ő keze alatt...

Egyszóval vannak emberek, akik a kávéval is tudnak meglepetést okozni. Az este tanulsága, hogy a kávékészítés nem gépies dolog: odafigyelés legalább kell, de ügyesség sem árt.

Ellesett trükk: a tömörítés. Nem csak beszórjuk a kávédarát, de finoman össze is nyomjuk. Csavaró mozdulat sokat segít. És így otthon is más íze lesz. (Kipróbáltuk!)

Elleshetetlen trükk 1.: pont kb. 135-160 Newton erővel nyomni össze a kávét...

Elleshetetlen trükk 2.: a presszókávéra öntött tejhabbal rajzolni (úgy hívták, hogy latte-art)...

Szólj hozzá!

Címkék: szolgálati

A bejegyzés trackback címe:

https://kaves.blog.hu/api/trackback/id/tr52562807

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása